opc_loader

Deze webshop is speciaal voor zakelijke klanten en studenten. account aanmaken . Als particulier / consument bestellen? Dan verwijzen wij je graag door naar: www.zijdewinkel.nl  

Serti, Gutta of Contourmiddel

Het zijn benamingen voor de vloeistof waarmee lijnen op stof worden aangebracht, vaak in gesloten vlakken die later worden ingekleurd.

Serti - Frans / Gutta - Duits / Contourmiddel - Nederlands

Er zijn twee soorten serti te onderscheiden:

-serti op wasbenzinebasis: sluit goed, lijnen zijn snel droog. Te combineren met stoomfixatie zijdeverf (Dupont, Zijdar, Avantgarde). Fixeren door middel van stoom (snelkookpan, fixeerapparaat). transparante lijnen verdwijnen na enkele wasbeurten of in wasbenzinebad. Bij gekleurde lijnen is het kleurpigment gefixeerd in de stof na het fixeerproces (stoom).
-serti op waterbasis: grovere lijnen, goed drogen voordat je begint met schilderen. Wacht met schilderen van het vlak aan de ene kant van de lijn tot het eerste vlak aan de andere kant van de lijn volkomen droog is. Te combineren met strijkfixatie (Javana, Zijdar) of stoomfixatie zijdeverf (Dupont, Zijdar, Avantgarde) transparante lijnen verdwijnen na de eerste wasbeurt.Bij gekleurde lijnen is het kleurpigment gefixeerd in de stof na het fixeerproces (stoom of strijk).

In tube (waterbasis) of flacon (waterbasis en wasbenzinebasis). De serti uit flacon giet je in een burette en breng je dan op de stof aan.

Menu