opc_loader

Deze webshop is speciaal voor zakelijke klanten en studenten. account aanmaken . Als particulier / consument bestellen? Dan verwijzen wij je graag door naar: www.zijdewinkel.nl  

Pongee (Pai / Habotai) - 100% zijde

Pongee zijde is de meest bekende en verkochte zijden stof. Deze stof is zeer fijn, licht qua gewicht en heeft een prachtige zijden glans. De witte pongee zijde is ideaal voor zijdeschilderen: De verf vloeit zeer goed en regelmatig uit in alle richtingen op op deze stof. Succes gegarandeerd!

Op de witte en gekleurde pongee zijde kun je ook heel goed vilten (nuno vilten - wolvezels vilten met zijden stof). Het is handig om dan ervaring te hebben met vilten, omdat het vilt procedee iets moeilijker gaat. Ben je startende vilt(st)er, dan kun je het beste aan de slag gaan met pongee 5 of chiffon zijde.

Kleding: Wil je de pongee zijde als voeringsstof gebruiken, dan adviseren wij de zwaardere kwaliteit zoals de Pongee 8 of Pongee 10. De zwaardere pongee zijdes 10, 12 zijn ook prachtig voor een semi-transparante blouse of top. De pongee 14 wordt veel verkocht voor (bruids)jurken en couture.

Interieur: Voor kussenhoesjes kun je prima aan de slag met pongee 8 of 10. We hebben ook kant- en klare kussenhoesjes van 40x40 cm in natuurwit om zelf te beschilderen. Voor lampenkappen, kamerschermen adviseren we zwaardere pongee zijde, pongee 10, 12 of 14. Voor gordijnen ligt het eraan hoe lichtdoorlatend je de gordijnen wilt. Pongee 5 is veel licht (transparanter) dan pongee 14 (dichter geweven, minder transparant).

Menu