opc_loader

Deze webshop is speciaal voor zakelijke klanten en studenten. account aanmaken . Als particulier / consument bestellen? Dan verwijzen wij je graag door naar: www.zijdewinkel.nl  

Bourette (100% diervriendelijk - non violent silk) - 100% zijde

Bourette zijde van de Bombyx Mori zijderups wordt ook wel China Noil Silk of Indian Noil Silk genoemd. Bourette wordt gemaakt van de laatste restjes zijde van de cocon waaruit de zijdevlinder is geboren. Een 100% diervriendelijke zijde dus, deze bourette.

Uit deze vezels worden draden gesponnen die, evenals de uiteindelijke stof, gekenmerkt worden door kleine onregelmatigheden. De stof is vaak creme kleuriger dan andere zijden stoffen en heeft een stoere look. Deze zijde neemt veel verf 'onderhuids' op. Bourette heeft een flinke krimp ( plm.15%). Voor het verwerken altijd eerst voorwassen!. Zeer geschikt voor vrije technieken, minder geschikt voor sertitechniek.

De Bourette Singlejersey is erg populair voor kleding. Omdat het een breisel is, heeft deze flexibiliteit. En dat zit heerlijk voor een shirt, trui, broek. Je kunt de stof ook eenvoudig zelf aan verven in een mooi kleurtje.

Menu